Ik wil het anders
Bel 06 – 83204690

Relatietherapie/ Schip-aanpak/ Parallel Solo Ouderschap

Samen sterker

Loopt het niet goed tussen jullie? Gaan de ruzies met serviesscherven gepaard, of zijn jullie gestopt met ruzie maken? Of leven jullie langs elkaar heen? Worden conflicten niet meer uitgepraat of begrijp je elkaar niet meer? Als het niet vanzelf gaat en je wel het verlangen hebt naar een betere relatie, kan relatietherapie helpen. Ik begeleid jullie bij de zoektocht naar nieuwe verbinding. Daarbij zal er voldoende ruimte zijn voor jullie eigen individualiteit. Als je weet wie je bent, weet je wat je te geven hebt en wat je van de ander verlangt.

Voor veel mensen is het best een stap om ‘in therapie’ te gaan. Mijn ervaring is dat de meeste mensen blij zijn als ze die stap eenmaal hebben gezet. Omdat ze zichzelf serieus nemen en ervaren dat hun gevoel van eigenwaarde toeneemt. Dit geeft vertrouwen van binnenuit en nieuwe energie om verder te gaan.

Schip-aanpak . Voor relaties in zwaar weer

Schip-Aanpak.  Voor relaties in zwaar weer !

Wil je dat je kinderen zo min mogelijk last hebben van je scheiding? Wil je verder met je ex als partner in ouderschap? Therapie met de SCHIP-aanpak is hierbij behulpzaam. Een heldere, pragmatische aanpak voor post relationele rouw.
Tijdens de SCHIP-aanpak doorloop je als ex-partners in vijf fasen het post-relationele rouwtraject (samenkomen, conflict en verliesverheldering helpend horen, integratie, partners in ouderschap). Er ontstaat erkenning voor wederzijdse kwetsuren en herstel van vertrouwen met als uiteindelijke doel een nieuwe verbinding als ‘partners in ouderschap’. Niet loslaten maar een nieuwe verbinding aangaan.

De kern van de SCHIP-aanpak:

  • reconstructie van de reden van de misgelopen relatie;
  • elkaar niet loslaten maar opnieuw verbinden als ouders in partnerschap;
  • gezamenlijk rouwen om de verloren relatie;
  • aandacht voor het verlies (onder het conflict);
  • aandacht voor herstel van vertrouwen.

Meer weten over de SCHIP-aanpak? Download hier het e-book.Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Logo-Schip-aanpak.png

 

 

 

 

 

 

 

Parallel Solo Ouderschap

In enkele gevallen is er sprake van blijvend hoog conflict en werken de interventies niet die zijn gericht op het verbeteren van de samenwerking tussen ouders. In die situaties is het passend om de focus te gaan verleggen naar het eigen ouderschap. Hier kan Parallel Solo Ouderschap uitkomst bieden.

Hoog conflict

In enkele gevallen is er sprake van blijvend hoog conflict en werken de interventies niet die zijn gericht op het verbeteren van de samenwerking tussen ouders. In die situaties is het passend om de focus te gaan verleggen naar het eigen ouderschap. Hier kan Parallel Solo Ouderschap uitkomst bieden.

Focus verschuiven

Bij Parallel Solo Ouderschap verschuift de focus van samenwerking naar de focus op het eigen ouderschap en de eigen ouder-kind relatie. Ouders gaan aan de slag met een eigen hulpverlener. Indien beide ouders een traject Parallel Solo Ouderschap volgen, vindt er geen onderling overleg plaats tussen de hulpverleners van ouders. Dit ter ondersteuning op de focus van het eigen proces. Het traject duurt circa 6 tot 8 maanden en telt ongeveer 10 gesprekken. De gesprekken vinden gemiddeld één keer per twee weken plaats.

Daarnaast vinden er, met toestemming van de ouders met gezag, maximaal 3 en maximaal 7 gesprekken plaats met de kind(eren). Deze gesprekken worden samen met het kind toegelicht aan ouders en hun hulpverlener.

Doelen van het traject en de toelichting hierop:

  • De eigen grond als ouder is verstevigd

Verbinding maken met jouw eigen gedachten, gevoelens, waarden en behoeften, zodat je steviger kan blijven staan en mogelijk niet meer overspoeld raakt. Hierdoor ontstaat er ruimte voor andere dingen, zoals dat je meer keuzevrijheid ervaart in hoe je reageert op zaken, in hoe je jullie kind opvoedt en in welke regels je hierbij hanteert;

  • De verbinding tussen ouder en kind(eren) is verstevigd

De ouder-kind relatie staat centraal met als focus jullie kind, dat ook een relatie heeft met de andere ouder. Jullie kind blijft continue in beeld;

  • Ouder is in staat de-escalerend te communiceren met de andere ouderJe bent in staat volgens de stappen van geweldloze communicatie te communiceren. 

 

 

Direct aanmelden

Investeren in jezelf, je relatie of gezin? Misschien best een stap, maar de ervaring leert dat de meeste mensen blij zijn als ze 'm eenmaal genomen hebben.

Neem contact op
© 2024, in samenwerking met Pixel Creation. Alle rechten voorbehouden