Ik wil het anders
Bel 06 – 83204690

Relatietherapie

Samen sterker

Loopt het niet goed tussen jullie? Gaan de ruzies met serviesscherven gepaard, of zijn jullie gestopt met ruzie maken? Of leven jullie langs elkaar heen? Worden conflicten niet meer uitgepraat of begrijp je elkaar niet meer? Als het niet vanzelf gaat en je wel het verlangen hebt naar een betere relatie, kan relatietherapie helpen. Ik begeleid jullie bij de zoektocht naar nieuwe verbinding. Daarbij zal er voldoende ruimte zijn voor jullie eigen individualiteit. Als je weet wie je bent, weet je wat je te geven hebt en wat je van de ander verlangt.

Voor veel mensen is het best een stap om ‘in therapie’ te gaan. Mijn ervaring is dat de meeste mensen blij zijn als ze die stap eenmaal hebben gezet. Omdat ze zichzelf serieus nemen en ervaren dat hun gevoel van eigenwaarde toeneemt. Dit geeft vertrouwen van binnenuit en nieuwe energie om verder te gaan.

Ga je scheiden?

Wil je dat je kinderen zo min mogelijk last hebben van je scheiding? Wil je verder met je ex als partner in ouderschap? Therapie met de SCHIP-aanpak is hierbij behulpzaam. Een heldere, pragmatische aanpak voor post relationele rouw.
Tijdens de SCHIP-aanpak doorloop je als ex-partners in vijf fasen het post-relationele rouwtraject (samenkomen, conflict en verliesverheldering helpend horen, integratie, partners in ouderschap). Er ontstaat erkenning voor wederzijdse kwetsuren en herstel van vertrouwen met als uiteindelijke doel een nieuwe verbinding als ‘partners in ouderschap’. Niet loslaten maar een nieuwe verbinding aangaan.

De kern van de SCHIP-aanpak:

  • reconstructie van de reden van de misgelopen relatie;
  • elkaar niet loslaten maar opnieuw verbinden als ouders in partnerschap;
  • gezamenlijk rouwen om de verloren relatie;
  • aandacht voor het verlies (onder het conflict);
  • aandacht voor herstel van vertrouwen.

Meer weten over de SCHIP-aanpak? Download hier het e-book.

Direct aanmelden

Investeren in jezelf, je relatie of gezin? Misschien best een stap, maar de ervaring leert dat de meeste mensen blij zijn als ze 'm eenmaal genomen hebben.

Neem contact op
© 2023, in samenwerking met Pixel Creation. Alle rechten voorbehouden